Ahmet Hakan: Erdoğan Parlamenter Sisteme Vermiş Veriştirmiş

TAKİP ET

Türkiye'nin parlamenter sisteme dönüşü konusundaki tartışmalar sürüyor.

Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşesinde parlamenter sisteme dönüşü konu etmiş, Cübbeli'nin kendisine 'AKP parlamenter sisteme döner mi?' diye sorduğunu aktararak Erdoğan'ın parlamenter sisteme dönüş kararı verme ihtimalini yazmıştı.

Bugünkü yazısında söz konusu yazıyla birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Soçi dönüşü uçakta yaptığı açıklamayı hatırlatan Ahmet Hakan, Erdoğan'ın kendisine parlamenter sisteme dönüş ihtimalinin sorulması üzerine net konuştuğunu belirtti.

"Erdoğan, 'Öyle bir şey yok, olamaz da...' diyerek mevcut sistemi övmüş, parlamenter sistem hakkında da vermiş veriştirmiş" diyen Ahmet Hakan yazısında "Mesele bitmiştir. Dağılabiliriz arkadaşlar" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti: Cumhur İttifakı'nı Anayasa Konusunda Muhatap Olarak Görmüyoruz

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, AKP'nin parlamenter sisteme dönüş konusu dahil olmak üzere yeni anayasa tartışmalarında muhatap olmadığını belirterek "Biz İYİ Parti olarak, Grup Başkanvekilimiz Lütfü Türkkan da açıkladı parti adına, biz Cumhur İttifakı ile bir anayasa görüşmesi yapmayı düşünmüyoruz. Yok hükmünde bizim için" demişti.

İYİ Parti lderi Akşener ise Erdoğan'ın başkanlık sisteminde ısrar ettiğine ilişkin sözlerine yanıt olarak "Sen bu ucube sistemden ve saray sefasından elbette memnun olabilirsin. Ama milletimiz her gün ağırlaşan şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bu yüzden; sen gidiyorsun ve biz bu ucube sistemi değiştirip bu umursamazlığa son vermeye geliyoruz" demişti.

Ahmet Hakan Erdoğan Parlamenter Sisteme Vermiş Veriştirmiş dağılabiliriz arkadaşlar