Ahmet Kural'ın TRT'de Başrol Olmasına İlişkin Soruya Cumhurbaşkanlığı'ndan Yanıt

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sıla Gençoğlu'nu darp etmekten hapis cezası alan Ahmet Kural'ın TRT'de başrol olmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği suçlamasıyla 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural'ın TRT'de başrol olmasına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut konuyu meclis gündemine taşıdı. Kural'a  "Bir Zamanlar Kıbrıs'ta" başrol oyunculuğu verilmesine tepki gösteren Bulut, 2 Nisan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.

Bulut'un soru önergesini TRT adına yanıtlayan Fuat Oktay, "Dizi oyuncularının seçimi ve oyunculara ödenecek ücretlerin belirlenmesi yapımcı firmanın yetkisindedir. Tüm yapımların bitiş jeneriklerinde, o programda emeği geçen şahıs ve şirketlerin bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır" dedi.

''Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bile Utanmış Olmalı''

Bulut ise Kural'a başrol oyunculuğu verilmesinin hatalı bir karar olduğunu belirterek, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede devlet ve devletin kurumları, samimi, öncü ve örnek olmalıdır. Şiddetin önüne geçilebilmesi için en başta, kamu kurumlarının ve yetkililerinin sorumlu şekilde davranması gerekiyor. Bir kadını darp etmekten hapis cezası alan bir ismin ödüllendirilircesine TRT dizisinde üstelik de başrolde oynaması, tüm topluma kötü örnek olmuştur. Cumhurbaşkanı Yardımcısı bile bize verdiği yanıtta utanmış olmalı ki; başrol verilen oyuncuyu savunamamış, neden böyle bir şey yapıldığını açıklayamamış. TRT'nin yeni yayın sezonunda bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Oktay, dizinin TRT'ye ne kadara mal olduğu sorusunu ise yanıtlamadı.

 

trt ahmet kural sıla gençoğlu başrol soru önergesi tbmm bulut fuat oktay