Ahmet Necdet Sezer'den Açıklama

TAKİP ET

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma ve 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri Töreni'ne katılan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nnün kızı Özden Toker, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gibi isimlerin de katıldığı programda konuşma yaptı.

31 Ocak 1990'da öldürülen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Muammer Aksoy'un ölüm tarihine ilişkin bu haftayı "Adalet ve Demokrasi Haftası" olarak belirlediklerini açıklayan Genel Başkan Mustafa Hüsnü Bozkurt, "Bu aziz millet, bu karanlığı mutlaka aydınlatacak, buna adım kadar eminim ve hiç kuşku duymuyorum; Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemalist cumhuriyeti, laik cumhuriyeti ilelebet payidar olacak" dedi.

Kendisinin yanı sıra Uğur Dündar, Ataol Behramoğlu, Ahmet Saltık, Müjdat Gezen gibi isimlerin "Yılın Atatürkçüleri" seçildiği törende konuşan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçülük fikrinin iki temelinin bulunduğunu belirtti.

Bu temellerin akıl ve bilim olduğunu belirten Sezer, "Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin. Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

ahmet necdet sezer atatürkçülük açıklama konuşma