Ahmet Özal Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceklerini Açıkladı

TAKİP ET

Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Özal, Türkiye İttifakı’nın ortak adayı olarak yola çıkmış ancak 100 bin imza toplamakta başarılı olamamıştı.

Özal, Odatv’ye yaptığı açıklamada, Türkiye İttifakı’nın 7 partinin oluşturduğu bir platform olduğunu ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için bir araya geldiklerini belirtti. Özal, “Bizim amacımız Türkiye’yi hem politik hem de ekonomik olarak kurtarmaktır. Bu nedenle Millet İttifakı’nın adayı olan Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” dedi.

Ahmet Özal Kimdir?

Ahmet Özal, 1999 yılında Malatya’dan bağımsız milletvekili seçilmiş ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yapmıştı. 2014 yılında Ana Parti’yi kurmuş ancak 2015 seçimlerinde Saadet Partisi’nden Mardin milletvekili adayı olmuştu. 2022 yılında ise Tek Parti’nin genel başkanlığına seçilmişti. Özal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı ve 19. Başbakanı Turgut Özal’ın en büyük oğludur.

ahmet özal turgut özal tek parti kemal kılıçdaroğlu