Ahmet Şimşirgil'in Bir İntihali Daha Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İntihal vakalarında adına en çok rastlanan kişilerden Ahmet Şimşirgil'in bir vukuatı daha ortaya çıktı.

Daha önce Antik Yunan filozoflarından Platon'u Hristiyan ilan eden Şimşirgil, bilimsel intihalde sınır tanımıyor. Son yıllarda televizyonlarda tarih programları yapan Ahmet Şimşirgil’e ait "Sultan II. Kılıç Arslan ve Aksaray" adlı kitapta yapılan intihaller ve yanlışlıklar Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Merkezi tarafından yayımlanan Mukaddime isimli dergide incelenerek akademik hırsızlığın ne derecelere vardığı konusunda bir örnek teşkil etmişti.

Profesör unvanını haiz ve Türk gençlerine üniversitelerde ders verecek pozisyonda olmasının yanı sıra günaşırı televizyonlara çıkartılarak kahvehane seviyesine bile yakışmayan konuşmalar yaptırılan Şimşirgil'in akademik hırsızlık vakaları elbette bu kadarıyla sınırlı kalmıyor.

Daha önce dikkatlerden kaçan bir olaya göre Fatih Karaman isimli bir öğrencinin http://www.tarihakli.com isimli site üzerinden yayımladığı "Demir Şansölye: Otto von Bismarck" başlıklı makalesinde yer alan paragrafları birebir kopyalayarak "Kayı X - II. Abdülhamid Han" isimli kitabına ekleyerek bilimsel hırsızlık işleyen Şimşirgil'in akademik hırsızlıkta ulaştığı seviye Artuklu Üniversitesi'nde yapıldığı gibi bir makale değil, artık bir tez konusu haline gelmiş gibi görünmekte.

3 Mart 2017 tarihinde yayımlanan  Fatih Karaman imzalı makale. Şimşirgil'in kitabının basıldığı tarih ise 28 Şubat 2018.

Fatih Kahraman'ın yazısından Şimşirgil'in çaldığı kısımlar:

Kahraman'ın cümlelerinin bazıları birebir kopyalanarak Şimşirgil'in kitabına sokulurken aşağıda görüleceği üzere bazı cümleler de küçük değişiklikler yapılarak kitaba eklenmiş durumda. 

Şimşirgil geçtiğimiz gün bu hırsızlıklarının unutarak dünyaca ünlü tarihçimiz Halil İnalcık'ı hedef alarak şu ifadeleri kullanmıştı: "H. İnalcık, haşa Peygamber sanki.. Tenkit edilmesine dahi tahammülleri yok! Hürriyet rahatsız olmuş ama Ebubekir Sofuoğlu hocamız az bile söylemiş! Osmanlı Kayı boyundan değil diyen; Akşemseddin'i şaman yapan; İlk Osmanlı padişahlarına cahil diyen İnalcık'ın daha çok hezeyanları var.."

ahmet şimşirgil ahmet şimşirgil hırsız ahmet şimşirgil intihal ahmet şimşirgil şaklaban