Aile Bakanlığı'ndan Evlilere Vergi İndirimi Önerisi

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TBMM'de aile yaşamını destekleme konulu bir sunum yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bürokratları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde oluşturulan alt komisyon Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Komisyonu'nda bir sunum yaptı.

Kadınların Türkiye'de istihdama katılım oranının yüzde 28,9, kayıt dışı çalışma oranının ise yüzde 36,8 olduğu açıklanan sunumda Türkiye'deki 15 yaş üstü kadın nüfusunun 31 milyon 623 bin olmasına karşın 22 milyona yakın kadının çalışmadığı belirtildi.

Memurlar.net'ten Fırat Aydoğmuş'un haberine göre Bakanlık bürokratları sunumda devlet memurlarının çocuklarının okul çağına gelinceye kadar ebeveynlerinin yarı zamanlı çalışması için bir düzenleme yapılmasını, memurların mesai saatlerinin kreş ve okul öncesi öğretim kurumlarının giriş-çıkış saatlerine göre ayarlanmasına yönelik düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Memurlara kreş için nakit desteği, ücretli analık-babalık izin sürelerinin artırılması ve evliler için vergi iyileştirilmesi yapılması gibi öneriler getiren bürokratlar, memurların maaşlarında çocuk sayısına göre vergi dilimleri düzenlemeleri yapılarak çocuk sayısına göre belli oranda vergi iadesi yapılması gibi düzenlemeler önerdi.

Bürokratlar bunun yanında kadın işçilere doğum nedeniyle iş görememeleri durumunda gelir kaybı yaşamamaları amacıyla günlük kazancının tamamının ödenmesi ve memur ebeveynlerin yıllık izinlerini çocuklarının tatil dönemlerinde dönüşümlü olarak kullanabilmeleri gibi önerilerde bulundu.

Aile Bakanlığı'ndan Evlilere Vergi İndirimi Teklifi