Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Ayrılmasını Savundu: Güçlü Kadın Güçlü Türkiye

TAKİP ET

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan 'güçlü kadın' konulu bir açıklama geldi.

Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘güçlü kadın’ konulu bir paylaşımda bulundu.

"Güçlü Kadın Güçlü Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür.

Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullanan Selçuk, hemcinslerinin yaşadığı eziyet ve travmaları görmezden gelerek mevcut 'kötü' düzene karşı koymaya cesaret edemedi.

Her gün onlarca kadının şiddet gördüğü ve öldürüldüğü Türkiye'de 'hukukun kadın için değil erkek egemenliği için' olduğunu görmezden gelen bakan; Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den bu yana Türkiye'deki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini de savundu.

Zehra Zümrüt Selçuk istanbul sözleşmesi erdoğan güçlü kadın güçlü türkiye