Aile Hekimleri İsyanda: 10-14 Mayıs Arasında Çalışmıyoruz

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliklerinin Ramazan Bayramı süresince de açık olduğunu açıklamasının ardından aile hekimleri isyan ederek çalışmayacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliklerinin Ramazan Bayramı'nda da faaliyette olacağını açıklamasının ardından Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) doktorların aile hekimliklerine gitmeyeceğini ve aile hekimliklerinin kapalı olacağını açıkladı.

AHEF'in aldığı kararla birlikte Türkiye'de yaşanan aşı kaosuna bayram tatilinde bir yenisinin eklenmesi bekleniyor.

Yıllık İzinlerimiz Birçok Kez Engellendi

AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryağzan, yapıtğı açıklamada, bu kararı almalarının arkasında yatan nedenlerden birinin de yıllık izinlerinin sürekli engellenmesi olduğunu belirtti. Eryağzan, "Pandemi döneminde iki, üç defa yıllık izinlerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından engellendi. Sağlıkçılar psikolojik olarak kötü durumda ve pandemi yoğun bir şekilde devam ediyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, aile hekimlerinin bayram tatilinde ve idari izin günlerinde de çalışacağını ifade etti. AHEF olarak karar aldık ve 10 -14 Mayıs arası aile sağlığı merkezlerine gitmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TTB Henüz Bir Karar Almadı

Türk Tabipler Birliği'nin henüz bir karar almadığını ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, yaptığı açıklamada "Bayram tatilinde yaklaşık 680 bin civarında yurttaşın ikinci doz Covid-19 aşısını olması gerekiyor. Yüz binlerce hastanın o tarihlerde aşı randevusu var. Sağlık Bakanlığı bu konuda bir planlama yapamadı ve çözüm olarak bizim izinlerimiz iptal edildi. Aşı tedarik edemeyen, maske dağıtamayan Sağlık Bakanlığı bizim üzerimize bir yük daha yıktı" şeklinde konuştu.

aile hekimleri isyanda ramazan bayramı çalışmayacağız çalışmayacaklar 10-14 mayıs tarihlerinde sağlık bakanlığı açıklama aile hekimleri dernekleri federasyonu ttb türk tabipler birliği ahef yıllık izinler iptal