Aileleri Kampa Atılan Uygur Türkleri Çin'in Ankara Büyükelçiliği Önünde: Kampa Atılanlardan Birisinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olduğu Öğrenildi

TAKİP ET

Polis, Çin Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yapan Uygur Türklerine müdahale etti.

Polis, Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yapmak isteyen Uygur Türklerine müdahale etti.

Aileleri Çin tarafından toplama kampına atılan Uygur Türkleri, yakınlarının serbest bırakılmasını talep ediyor. 

Buna karşın polis ekipleri, Uygur Türklerinin Çin Büyükelçiliği önünde protesto etmesine engel oldu. 
TamgaTürk, ailelerinin serbest bırakılmalarını talep eden Uygur Türklerinin protestosunu yerinden bildiriyor.

Çin Komünist Partisi yönetimi tarafından hiçbir sebep göstermeksizin toplama kamplarına kapatılan milyonlarca Uygur Türkünün sözde "tutuklanmaları", İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından "zorla kaybetme" olarak nitelendiriliyor. 

Kampa atılan Uygurlardan birisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti'nden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Soykırımcı Çin Büyükelçiliği önünde eylem yapan Uygur Türklerinden birisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kız kardeşinin soykırımcı Çin tarafından kampa atıldığı belirtildi.

TamgaTürk, soykırımcı Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünden canlı yayında:

Çin Büyükelçiliği önüne gelen İYİ Parti heyeti, Uygur Türkleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

TamgaTürk'ün sorusu üzerine İYİ Parti Türk Dünyası Başkanı Rıdvan Uz, İYİ Parti'nin daha önce gerçekleştirdiği Uygur soykırımı raporu kongresinin devamının geleceğini açıkladı. 

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

aileleri kampa kapatılan uygur türkleri çin ankara büyükelçiliği önünde polis müdahale etti