AK Liyakat: DHMİ Aile Şirketine Döndü

TAKİP ET

Çift maaş skandallarının art arda gündeme geldiği günlerde tahammül sınırını zorlayan bir vaka da DHMİ'de meydana geldi.

AKP iktidarında sık sık karşılaşılan ancak son dönemde giderek artan çift maaş skandalları sınır tanımadan devam ediyor. Farklı kamu kurumlarında ikinci maaşı olmayan bürokratların adeta özel şirketlerin temsilcisi gibi maaş aldığı konuşulurken, bazı bürokratların bununla da kalmayıp ev kadını eşlerini özel sektörde çalıştırdıkları ve söz konusu yerlerden de ciddi maaşlar aldıkları kulislerde konuşuluyor. 

Tüm eleştirilere ve tepkilere rağmen kamu kurumlarının sınır tanımadığı çift maaş uygulamasında son olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Pazarlama ve Ticaret Başkanı Gökhan Sorkunlu'nun bulunduğu ortaya çıktı.

Sorkunlu'nun kurumla çok fazla işi olan bir şirkete öz kardeşini Ankara müdürü yaparak geniş yetkiler aldırttığı, kardeşinin eşini Esenboğa müdürü yaptığı ve karısını da önemli bir şirketin Ankara koordinatörü yaptığı anlaşıldı.

Orta düzey bir yetkili olan Sorkunlu'nun ailesi dışında kişileri de söz konusu firmalarda kritik rollere getirdiği belirlendi. 

Oğlunu Pilot Yaptı

Sorkunlu, aile üyelerini ve yakınlarını çift maaş sahibi yapmakla yetinmeyip oğlunu da pilot yaptı. Sorkunlu'nun oğlunu yüz binlerce dolarlık bir maliyeti olan uçuş okuluna gönderdiği ve bu sayede pilot yaptığı ortaya çıktı. 

Kurumundan aldığı maaşla karşılayamayacağı bir ücretle oğlunu pilot yapan Sorkunlu'nun kaç maaş alıyor olabileceği sorusu akıllara geldi.

Devlet kurumunda görevli bir yöneticinin kendisine bağlı özel sektör firmalarıyla olan ilişkisi akıllarda soru işareti yaratırken Sorkunlu hakkındaki iddiaları yanıtsız bıraktı.

dhmi gökhan sorkunlu esenboğa pilot devlet hava meydanları işletmesi