Akademisyenleri 1 Milyon TL Dolandırdılar "Makalenizi Dergilerde Yayımlatalım"

TAKİP ET

Van'da uluslararası sitelerde makale yayımlama vaadiyle, yaklaşık 50 akademisyenin 1 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı.

Van'da ‘uluslararası dergilerde makale yayımlama’ vaadiyle bilimsel içerikli yayın yapan internet sitelerinin kaynak kodlarını kopyalayıp, phishing (oltalama) yöntemiyle yaklaşık 50 akdemisyeni 1 milyon lira dolandıran şebekeye polis operasyon düzenlendi.

Dolandırıcıların internet siteleri aracılığıyla Türkiye ve yurtdışında yaşayan genellikle akademik unvan sahibi olan kişilerden makalelerinin yayınlanması vaadiyle para talep ettiği, bu yöntemle de yaklaşık 50 kişiden 1 milyon TL haksız kazanç sağladığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda yönetici konumunda İran uyruklu 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İran uyruklu Y.E., K.A., M.G. ve H.A.'ya yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin ikamet, iş yeri ve üst aramalarında; 3.350 dolar, çeşitli ülke konsoloslukları ve konsolosluk çalışanları adına düzenlenmiş sahte kaşeler, sahte bandroller, sahte mühürler, suçun işlenmesinde kullanılan çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi.

akademi türk akademisi akademisyenler dolandırıldı iran uyruklu dolandırıcılar 50 akademisyen dolandırıldı derginizi uluslararası dergilerde yayımlatalım diyerek dolandırdılar van internet siteler aracılığıyla 1 mily