Akar ve Soylu'dan CHP ve İYİ Parti'ye Gara Ziyareti

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile temas kurarak Gara'da 13 vatandaşımızın şehit edildiği hadise ve bölgede süren askeri hareketliliğe ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Gara'da 13 vatandaşımızın Kürtçü terör örgütü tarafından şehit edildiği skandal olay sonrası Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İşin gerçeği nedir bunları arkadaşlarımız anlatacaklar" sözleriyle işaret ettiği ziyaret turu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gerçekleştirildi.

Akar ve Soylu, saat 12.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki odasında ziyaret ederek ilgili olaya ilişkin bilgileri paylaştılar. Bakanlar, bu görüşmenin ardından İYİ Parti Genel Merkezi'ne hareket etti ve burada Genel Başkan Meral Akşener ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. TBMM’de gerçekleşen ziyarette Irak kuzeyi Gara’da icra edilen Pençe Kartal-2 Harekâtı ile terör örgütü PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımızla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Bakanlar Hulusi Akar ve Süleyman Soylu’nun bir sonraki durağı ise İYİ Parti oldu. Her iki Bakan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de Pençe Kartal-2 Harekâtı ile ilgili bilgilendirdi" ifadelerine yer verildi.

hulusi akar süleyman soylu içişleri bakanı milli savunma bakanı iyi parti chp meral akşener kemal kılıçdaroğlu tbmm genel merkez genel başkan gara pençe-kartal 2