Akaryakıt Zamları Kuyruğa Neden Oldu

TAKİP ET

Ekonomisi şahlanan Türkiye'de liranın dolar karşısında eriyişi sonrasında gelen zamlar akaryakıt istasyonları önünde kuyruğa neden oldu.

Brent petrolün varilinin 83,84 dolar seviyelerine gelmesi ve liranın dolar kuru karşısında eriyişinin durdurulamaz hale gelmesi sonrasında bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 40, motorine 41 kuruş zam yapılması akaryakıt istasyonları önünde kuyruğa neden oldu.

Zamlar Pompaya Yansıyacak! 

Zamlardan sonra benzinde 17 kuruş, motorinde ise 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak. LPG ve motorinin ardından benzinde de bu gece itibarıyla ÖTV sıfırlanmış olacak.

Bitmeyen Kuyruklar!

Zam haberinden sonra akaryakıtı mevcut fiyatı üzerinden almak isteyenler akaryakıt istasyonlarına akın etti. LPG'ye gelen zam sonrasında da akaryakıt istasyonlarında benzer araç kuyrukları oluşmuştu.

Zamlardan sonra motorinin litre fiyatı bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,53’ten 7,94’e, Ankara’da 7,61’den 8,02’ye, İzmir’de 7,62’den 8,03’e yükselecek. Fiyatlar yerler ve şirketler arasında farklılıklar gösteriyor.

Benzinin litre fiyatı da bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,78’den 7,95’e, Ankara’da 7,84’ten 8,01’e, İzmir’de 7,85’ten 8,02’ye yükselecek.

 

 

zam benzin motorin akaryakıt dolar tl kuyruk istasyon benzin zammı petrol varil