Akaryakıtta Tavan Fiyat Kararı Alındı

TAKİP ET

EPDK Türkiye'nin tüm illeri için akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geçecek. Fiyatlarda 17-20 kuruş indirim olacak.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Türkiye için akaryakıtta tek fiyat uygulamasına geçti. EPDK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre il bazında akaryakıt satış tavan fiyatı kurum tarafından belirlenecek. Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek fiyatlara göre fiyatlarda 17-20 kuruş düşüş olacak.

Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek tavan fiyat uygulaması kapsamında il bazında fiyatlar EPDK’nin internet sitesinden yayınlanacak. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Devletimiz, eşel mobil sistemi ile üzerine düşeni yaptı ancak ne yazık ki bazı şirketler kâr oyunları ile bu uygulamayı suistimal etti. Yaptığımız incelemeler neticesinde tüketicimiz ve sektörümüz için en doğru kararı verdik” dedi.

Benzin ve Motorine 30 Kuruş Zam Yapılmıştı

9-10 Mart tarihinde benzin ve motorine 30 kuruş zam gelmiş, zamların eşel mobil sistem gereğince pompaya yansımayacağı söylenmişti.

Zamla birlikte litre başına vazgeçilen ÖTV 1,10 liraya, motorinde ise 99 kuruşa ulaşmış, otogaz ise mevcut ÖTV alacağı 89 kuruş düzeyinde kalmıştı.

akaryakıt tavan fiyat zam eşel mobil sistem EPDK