Akaryakıtta Tavan Fiyat Uygulaması 19 Mayıs'ta Sona Eriyor

TAKİP ET

Yaklaşık 2 ay önce yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması, 19 Mayıs itibarıyla sona erecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan kararla, akaryakıt sektöründe 2 aydır sürdürülen tavan fiyat uygulaması 19 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Sektör temsilcileri tarafından tepkiyle karşılanmış olan ve mahkemeye taşınan tavan fiyat uygulaması, 19 Mayıs saat 00.00 itibarıyla sonlandırılarak uygulama öncesinde olduğu gibi fiyatların serbest piyasa koşullarında belirlenmesi sağlanacak.

18 Mart'ta uygulanmaya başlayan tavan fiyat uygulaması sonucu akaryakıtta 17 ila 20 kuruş arası indirim olmuş, bazı şehirlerde bu sayı 40 kuruşa kadar çıkmıştı.

Tavan Fiyat Uygulaması Nedir

18 Mart 2021 tarihinde EPDK tarafından "akaryakıt fiyatlarındaki haksız artışı" önlemek amacıyla başlatılan "tavan fiyat uygulaması", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Uygulamaya göre, EPDK tarafından benzin ve motorinde, 81 ilde iki ay süreyle uygulanacak fiyat farkı tablosu yayımlanmıştı. EPDK'nın yaptığı açıklamada, tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek ve ortaya çıkan 'kâr oyunlarının' tekrarlanmaması amacıyla tavan fiyat uygulanması kararı alındığı bildirilmişti.

İl bazında tavan fiyat uygulamasına geçilerek bu fiyatlardan daha yüksek meblağlarda satış yapan şirketler hakkında soruşturma başlatılması ve gerekli idari yaptırımların uygulanması kararlaştırılmıştı.

 

 

akaryakıt tavan fiyat uygulaması sona erecek sona eriyor 19 mayıs gece saat 18 mayıs çarşamba salı epdk enerji piyasası düzenleme kurulu serbest piyasa nedir