Akaryakıtta Tavan Fiyat Uygulamasına Dava

TAKİP ET

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), EPDK'nın akaryakıtta hayata geçirdiği tavan fiyat uygulamasına karşı dava açtı.

Türkiye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına geçileceğini belirtmiş, söz konusu uygulamayı "Tüketicilerimizi, sektörümüzün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını korumak için akaryakıtta tavan fiyat kararı aldık" şeklinde duyurmuştu.

Kararı yargıya taşıyan EPGİS, akaryakıta getirilen tavan fiyat uygulamasına karşı dava açtı.

EPGİS tarafından yapılan açıklamada, “EPDK tarafından 18 Mart 2021 tarihinde başlatılan, sektöre zarar verdiğine ve haksız olduğuna inandığımız tavan fiyat uygulamasında; yürütmenin durdurulması ve iptali için sendikamız EPGİS tarafından açılacağını beyan ettiğimiz dava bugün itibari ile açılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Devletimiz, eşel mobil sistemi ile üzerine düşeni yaptı ancak ne yazık ki bazı şirketler kâr oyunları ile bu uygulamayı suistimal etti. Yaptığımız incelemeler neticesinde tüketicimiz ve sektörümüz için en doğru kararı verdik” dedi.

akaryakıt tavan fiyat dava mahkeme EPGİS EPDK mustafa yılmaz enerji piyasası denetleme kurumu