Akbank'ta Yaşanan Problemin Sebebi Açıklandı

TAKİP ET

2 gün boyunca müşterilerine hizmet veremeyen Akbank'ın sistem arızasının yazılım güncellemesi sebebiyle olduğu belirtildi.

Akbank, sistemlerinde yaşanan arızanın yazılım güncellemesinden kaynaklandığını açıkladı. 5 Temmuz Pazartesi’yi 6 Temmuz Salı gününe bağlayan gece ana bilgisayarda bir yazılım güncellemesi yapmak isteyen Akbank'ın sistemi veritabanı yönetim yazılımı DB2’nin yükseltilmesi işlemi sırasında çöktü. 

Sistem çöktükten sonra yapılan işlem geri alınmaya çalışılırken bu defa da ana bilgisayara erişimde kesintiler yaşanmaya başladı ve veritabanı kilitlendi.

Güncelleme sırasında yaşanan problemler nedeniye müşteri bilgileri, işlem kayıtları gibi kritik dataların bulunduğu sistemin yedeğinin işletilmesinde de sorun yaşandı.

Sorunu Çözmek İsteyen Şirketin Talebini Reddettiler 

İddialara göre Akbank, sorunun yaşandığı süreçte gelen yardım teklifini de reddetti. Bankaya bir teknoloji şirketi tarafından destek teklif edildi ancak yetkililer 'şimdilik gerek yok' yanıtını verdi.

akbank neden sistem çöktü açıldı para banka ödeme faiz olacak atm kullanılacak müşteri hizmetleri sorun problem siber saldırı kredi kartı ekstre