Akdeniz Belediyesi Üyelerini Mobbing Uygulayarak İstifa Ettirmeye Çalışıyorlar İddiası

TAKİP ET

DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, AKP'li Akdeniz Belediyesi üyelerine mobbing uygulanarak sendikalarından istifa ettirmeye çalışıldığını söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Mersin Şubesi, üyelerinin mobbinge maruz kalması ve sürgüne gönderilmesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Sendika binasında yapılan açıklamaya kentteki sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı “Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir”, “Zorbalar kalmaz gider” pankartlarının açıldığı açıklamada, “Mustafa Gültak, hesap verecek” sloganı atıldı. 

DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesi Başkanı AKP’li M. Mustafa Gültak’ın sürekli olarak işçilerle uğraştığını ve işçilere mobbing uyguladığını söyledi. Gültak’ın kendini yargı yerine koyduğunu belirten Göksoy, işçilerin haksız hukuksuz uygulamalarla asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla işten çıkarıldığını ifade etti.

İşçilerin Akdeniz Belediye Başkanı ve Yardımcıları tarafından DİSK’ten istifa ettirilmeye zorlanıldığını belirten Göksoy, “Sendika işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz Ramazan Taman ve Ramazan Kaya arkadaşlarımız makam şoförü olmalarına rağmen mobbing uygulanarak çöp kamyonu arkasına verilerek işten çıkarılmalarına neden olmuşlardır” dedi. 

 

mobbing akdeniz istifa DİSK mersin kemal göksoy mustafa gültak