Akdeniz'deki 6,4'lük Depremin Nedeni: Afrika Kaktırıyor

TAKİP ET

Kıbrıs açıklarında saat 04.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

AFAD, Kıbrıs'ın güney batı açıklarında saat 04.07'de 5,06 derinliğinde 6,4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Kandilli Rasathanesi aynı depremin büyüklüğünü 6,2, derinliğini ise 36,3 kilometre olarak rapor etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada "Akdeniz’de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

"Afrika Kaktırıyor"

Jeofizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise depreme ilişkin "Afrika kaktırıyor, bölgeyi geriyor" yorumunu yaptı. "Kıbrıs batısında 11 Ocak 2022 04.07’de 36 km odak derinliğinde, M6,1 olan deprem, Akdeniz’e dalan Afrika üzerinde olmuştur.Afrika kaktırıyor, bölgeyi geriyor. Gerdikçe deprem boşalıyor.Ardçılar M5’e kadar çıkar, 2-3 ay sürer. Köy evleri yıkılmıştır. Çukurova’da gerginleşiyor" diyen Ercan, Kandilli ve AFAD arasındaki veri farklarına ilişkin ise şu yorumu yaptı:

"Aynı ülkede, deprem gözlemi yapan iki jeofizik kurumu,AFAD ile KANDİLLİ.Biri siyasi erke bağlı,ötekisi akademik. Birisi der,deprem M6,4, derinlik 5 km, ötekisi der M6,1, derinlik 36.Çok değişik.Nasıl doğru yorum yaparsın?Beyler yazılımlarınızı birleştirin. Ele güne ayıp oluyor."

akdeniz deprem övgün ahmet ercan afrika kaktırıyor