Akdeniz Üniversitesi'nde Cinsel İlişki Karşılığı Kadro Skandalı

TAKİP ET

Eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin cinsel ilişki karşılığı kadro verdiği iddia edildi.

Yeniçağ'ın aktardığı iddiaya göre 2014 yılında dönemin Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin genç bir kadınla görüşmesini kayda alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdi. Olay, görüntülerin 2015'te internete düşmesiyle ortaya çıkınca YÖK soruşturma başlattı.

Görüntülerde görülen ve memur kadrosuna atanan kadın S.A. ve buluşmaya lojmanında aracılık eden AÜ Döner Sermaye İşletmesi'nin kadın müdürü H.D., AÜ Personel Daire Başkanı H.G. ve Ziraat Fakültesi Budama Bölümü görevlisi S.D. 15 Aralık 2015'te gözaltına alındı ve adliyedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla salıverildi.

YÖK soruşturmasında eski rektör ve 4 sanık memuriyetten ihraç edildi ve YÖK kararı Danıştay'da onaylanmasının ardından ceza soruşturması için Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava süreci başladı. H.G. bu süreçte memuriyetten atılmasına karşı başlattığı hukuki süreci yargılamanın devam etmesi gerekçesiyle memuriyete geri döndü ve son olarak ilahiyat fakültesinde görevlendirildi.

Davanın Mart ayında Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmasında savcı sanıklarla ilgili mütalaasını verdi. Savcı, diğer sanıkların İsrafil Kurtcephe ve S.A. arasındaki kadro karşılığı cinsel ilişki pazarlığı sırasındaki görüşme ve buluşmalarının gizlice kayda alınmasını ve görüntülerin yayılmasını sağladığını belirtti.

"Beni Ödüllendirmeyecek misiniz?"

Eski Rektör İsrafil Kurtcephe ifadesinde H.G.'nin görüntüleri sakladığını belirterek "Beni ödüllendirmeyecek misiniz?" dediğini, S.D. ise ifadesinde H.G.'nin H.D.'ye "Hocayı kayda alalım. Genel sekreter olursam hocanın kadınlara zaafının önüne geçer, durdururum. Onu parmağımda oynatırım" dediğini söyledi.

Rektör Adayıyla İş Birliği İddiası

FETÖ darbe girişimi soruşturmasında ihraç edilen eski Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman ise tanık olarak bulunduğu duruşmada gizli görüşmenin kayda alınmasını organize ettiği iddia edilen H.G.'nin kendisiyle Ocak 2015'te olaya ilişkin görüştüğünü belirterek "İsrafil Kurtcephe'nin bu şekildeki görüntülerini çektiklerini, birçok üst makama bu görüntüleri gönderdiklerini, bu olayda eski dekan M.T. ve o dönem rektör adayı İ.D. ile birlikte hareket ettiklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

H.G. ilahiyat fakültesindeki görevinden açığa alınırken 12 yıla kadar hapisleri istenen İsrafil Kurtcephe ve S.A. ile 20 yıla kadar hapisleri istenen H.G., H.D. ve S.D.'nin yargılanmalarına Haziran ayında devam edilmesine karar verildi. 

akdeniz üniversitesi cinsel ilişki karşılığı kadro skandalı israfil kurtcephe rektör