Akdeniz Üniversitesi'ne Sevk Edilen Muhittin Böcek'e Trakeostomi Uygulandı

TAKİP ET

Çin Virüsü tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'e önceki gece sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulandığı iddia edildi.

17 Ağustos'ta Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından tedavi altına alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 7 Eylül'den bu yana uyutulmaya devam ediyor. Astım rahatsızlığı ve akciğerlerindeki yırtılma nedeniyle tedbir amaçlı uyutulan Böcek, kısa süre önce tedavi gördüğü özel hastaneden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Bütün Türkiye'nin sağlık durumunu yakından takip ettiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'na solunum kaslarındaki rahatsızlık nedeniyle daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulandığı, yani nefes alma işlemini kolaylaştırmak adına gırtlak seviyesinin altından yeni bir delik açıldığı iddia edildi.

Böcek'in sağlık durumuna ilişkin düzenli bilgi paylaşımında bulunulan Belediye'nin sosyal medya hesabından yapılan son açıklama ise şu şekilde:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek'in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Son 24 saat içerisinde de olumsuz giden herhangi bir süreç yaşanmamış olup, klinik seyri stabil olarak devam etmektedir."

 

muhittin böcek antalya büyükşehir belediye başkanı akdeniz üniversitesi covid-19 koronavirüs çin virüsü trakeostomi