Akhisarspor'un Transfer Ettiği Onyebueke'nin Futbolcu Olmadığı Anlaşıldı

TAKİP ET

Akhisarspor'un devre arası kadrosuna kattığı Martins Chisom Onyebueke'nin futbolcu olmadığı ortaya çıktı.

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor'un devre arası kadrosuna kattığı Martins Chisom Onyebueke'nin futbolcu olmadığı ortaya çıktı.

Yeşil-siyahlı kulübün sezon arasında transfer ettiği Onyebueke'nin amatör veya profesyonel hiçbir kulüpte forma giymediği anlaşıldı. FIFA kayıtlarında ve yurt dışında hiçbir kaydı bulunmayan 20 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, formayı sadece imza töreninde giydi ve bir daha gözükmedi.

Transferinin ardından oynanan 13 maçın hiçbirinde süre almayan Onyebueke, maçlarda kadroya dahil bile edilmedi. TFF, futbolcuyla ilgili yurt dışında hiçbir kulüp bilgisine rastlanmadığı için resmi internet sitesindeki futbolcu bilgilerine lisans türü olarak yurt içi veya yurt dışı transfer değil, "Amatör olmadan profesyonelliğe geçiş" şeklinde not düştü.

13 Transfer Kayıp

Onyebueke ile birlikte devre arasında yapılan 27 transferin 13'ü Akhisarspor'un hiçbir maçında forma giymedi. 

Amatör küme ve 3. Lig'den pek çok genç futbolcuyu 1. Lig'e transfer eden yeşil-siyahlılar, Onyebueke'nin yanı sıra Alim Aykut, Cengiz, Enes, Mehmet Salih, Muhammed Embiya, Bekir, Fırat Yiğit, Ramazan Emirhan, Recep, Serkan, Yusuf Acer ve Yusuf Çataloluk gibi futbolculara 1 dakika bile süre vermedi.

TFF kayıtlarına göre Akhisarspor'un kadrosundaki 9 oyuncunun menajerliklerini Özbey kardeşlerin menajerlik şirketinden ortakları olduğu öne sürülen Abdul Samet Süner üstleniyor.

 

sahte futbolcu martins chisom onyebueke akhisarspor transfer devre arası futbolcu olmadığı ortaya çıktı lisansı yok kaydı yok tff açıklama fifa hiçbir yerde garip 13 transfer kayıp hiç süre almadı forma giymedi