Akıncı'nın 'Rumlara Toprak Vermeliyiz' Çıkışı Erdoğan'ın Yıllar Önce Sarf Ettiği O Sözleri Hatırlattı

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın seçim kampanyası esnasında adadaki sorunun çözümü için 'Rumlara toprak vermeliyiz' çıkışında bulunması yıllar önce Erdoğan'ın kurduğu benzer cümlelerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katıldığı bir programda "Topraklarımızdan bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" sözüyle başlayan tartışmalar KKTC'de seçimlerin ikinci tura kalmasıyla giderek büyüdü.

Akıncı'nın sözlerine Türkiye'de iktidar bloku ve muhalefetin her kesiminden tek sesle tepki gösterilmesine rağmen en sert sözleri AKP tabanının sarf etmesi ise Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce kullandığı benzer ifadelerin yeniden gündeme taşınmasına neden oldu.

AKP lideri Erdoğan, 2004 yılında Başbakanlık görevini yürütürken ABD'ye ziyaretinde Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği bir konuşmada gelen soru üzerine "Biliyorsunuz, şu anda yüzde 36'sı Kıbrıs'ın KKTC'nin yaşam alanıdır. Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz. Tabii biz garantör ülke olarak tavsiye ederiz, KKTC bu yaklaşımı gösterir" yanıtını vermişti. İşte o görüntüler...

mustafa akıncı kıbrıs rumlara toprak vermeliyiz kktc kuzey kıbrıs rum yönetimi recep tayyip erdoğan akp