Akit Bildiğimiz Gibi: TV8'in Yeni Programı İçin RTÜK'ü Göreve Çağırdılar

TAKİP ET

Akit isimli yayın organının yeni hedefi TV8'de yayımlanmaya başlayan 'Çılgın Sayısal Loto' isimli program oldu.

İktidara yakın tutumuyla tanınan Yeni Akit gazetesi, TV8'te şarkıcı Seda Sayan'ın sunumuyla yayımlanmaya başlanan 'Çılgın Sayısal Loto' isimli program hakkında skandal bir haber servis etti.

Haberde kanalın sahibi Acun Ilıcalı'dan "devşirme programlarıyla toplumun ahlakını dinamitleyen" isim olarak bahsedilirken sunucu Seda Sayan ve programdaki kadın seyircilerin görüntülerine de blurlanarak yer verildi.

Programın konusu olan Sayısal Loto için ise "kumarın modern hali" ifadeleri kullanıldı ve lotodan "illet" olarak bahsedildi. Lotonun bağlı olduğu Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve söz konusu Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı ise haberde hiç anılmadı ve hükumete hiçbir eleştiri yöneltilmemesi dikkat çekti.

Akit'in dikkatini çeken ve haberde sık sık vurgulanan ise sunucu Sayan'ın programı 'Haydi Bismillah' diyerek açması ve programda 'İnşallah' sözcüğünü kullanması oldu. Sözde gazete, bu ifadelerin vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını iddia etti. Bir başka iddiaya göre ise vatandaşlar, program için gerekenin yapılması noktasında RTÜK'e çağrıda bulundu.

yeni akit gazetesi seda sayan acun ılıcalı tv8 çılgın sayısal loto hazine ve maliye bakanlığı rtük