Akit Gazetesi: Hilafetin Yeniden Tesisi Hayal Değil

TAKİP ET

Yeni Akit Gazetesi, 'hilafet' açıklamasına gelen tepkiler için savunma yaptı.

Pazar Manşeti programının sunucusu Fatin Dağıstanlı, Ayasofya'nın ibadete açılmasını İslamcıların Cumhuriyete karşı bir zaferi gibi ele alarak konuğuna "Bunun arkasına bir hilafet gelmeli. Bunu önemsiyorum. Siz çok iyi analiz ettiniz; bunun hem siyasal hem ekonomik çok büyük bir getirisi olacak Türkiye bağlamında hem de ümmet için de önemli bir getirisi olacak" demişti.

Programın konuğu Musa Biçkioğlu da Kemalist devrimin gereken adımı atarak hilafeti kaldırmasını eleştirerek "Hilafetle ilgili şu sorundan da kurtulmuş olacağız, Anadolu özelinde bizim milletimize yönelik söyleyeceğim şey önemli; bir hilafet müessesemiz vardı, der Müslümanlar bizimle karşılaştıklarında. 'Siz bu hilafet müessesesini evet, taşıdınız, hakkını verdiniz ama yok ettiniz ortadan kaldırdınız' diye bir suçlama var bize yönelik. Bu suçlamadan kurtulmamızın zamanı geldi" yorumu yapmıştı.

Küstah Cevap

Programın ardından gelen tepkilerle ilgili açıklama yapan Eski Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Meclis isterse hilafeti ihya edebilir” dedi. Yeni Akit de, Ağırakça’nın sözlerini sürmanşetine taşıdı.

 

 

akit yeni hilafet manşet hayal değil