'Akit' Memleketi Rezil Rüsva Etti

TAKİP ET

Birleşik Krallık'ta yayımlanan The Sun Gazetesi, 'Türkiye'de Erdoğan'a yakın bir gazete, Friends dizisinin kadın oyuncularının çıplak kollarını sansürledi' haberini yaptı.

Netflix Türkiye’de yayınlanmaya başlayacak Friends dizisinin afişinde yer alan kadınların kollarını sansürleyen ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) dizinin ‘yayından kaldırılması’ çağrısında bulunan Akit, yurt dışında yayımlanan gazetelere konu oldu.

Dünyada İngilizce yayınlanan gazeteler içinde en geniş okuyucu sirkülasyonuna sahip gazetelerden biri olan The Sun, “Türkiye'de Erdoğan’a yakın bir gazete, Friends dizisinin kadın oyuncularının çıplak kollarını sansürledi” notuyla paylaştığı haberde ''Küresel bir başarıya dönüşen sit-com dizisi Friends, New York'ta yaşayan altı genç yetişkinin hikayesini anlatıyor ve ağırlıklı olarak romantizm ve dram etrafında dönüyor. Ancak Yeniakit adlı haber kuruluşu, Türkçe versiyonun yayınlanmasını protesto etmek için 'Netflix, ahlaksız TV şovu Friends ile gençlerimizi hedef almayı umuyor' konulu bir haber yayımladı'' ifadelerini kullandı.

Dış basında 'gerici' olarak görünmemize sebep olan Akit'in haberini eleştiren The Sun, haberin devamında ''Beğenmiyorsanız izlemeyin'' yazan kullanıcıların yorumunu da paylaşarak Akit'in bıraktığı izlenimi gözler önüne serdi.

akit friends sansür the sun gazete birleşik krallık ingiltere