Akit Yazarı: Barınma Sorunları Yok, Sokakta Yatıp Sahtekarlık Yapıyorlar

TAKİP ET

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, yurt bulamadığı için sokakta yatan öğrencileri 'yalan söylemekle' suçladı.

Yandaş gazete Akit'in yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü köşe yazısında barınma problemi yaşayan öğrencileri hedef aldı. KYK yurdu çıkmayan, özel üniversite ve ev tutmak için de gerekli imkanlara sahip olmayan öğrencilerin 'yalan' söylediğini iddia eden Karahasanoğlu, “Barınma diye bir sorunları yok ama.. Sokakta yatıp, halkı yanıltıyorlar.. Sahtekarlık yapıyorlar. Milleti aldatmaya çalışıyorlar” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 'eyleme katılan kişilerin barınma problemi yok' açıklamasına işaret eden  Akit yazarı, “Bu şahıslardan 73 öğrencinin İstanbul’da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı” iddiasını hatırlatarak, ''Bu ne demek? Yani anne-babası İstanbul’da oturuyor. Ama beyefendi veya hanım kızımız, sokakta 'kalacak yurt yok' diye, şov yapıyor.. Rezillik mi dersiniz. Sahtekarlık mı dersiniz.. Ne derseniz işte o!'' ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu, bu sorunu da CHP'ye bağlayarak, ''CHP’nin oluşturmak istediği o suni 'yurt sorunu' balonunun da.. İşte böyle, bir iğnelik ömrü var'' ifadelerine yer verdi. Akit yazarının kaleme aldığı yazıya yurt bulamadığı için okulunu dondurmak zorunda kalan öğrencilerden tepki geldi. 

akit yazarı ali karahasanoğlu barınma yalan sahtekar öğrenci