Akit'ten Akıllara Zarar Sansür

TAKİP ET

Yeni Akit adlı yayın organı, Friends dizisinin afişinde yer alan kadın oyuncuların 'kollarını' sansürledi.

Yaptığı gerici haberlerle sık sık gündeme gelen Yeni Akit, bir kez daha yaşadığı dönemi unutarak haber yaptı.

1 Nisan 2021’den itibaren Netflix Türkiye’de yayınlanmaya başlayacak Friends dizisinin afişinde yer alan kadınların kollarını sansürleyen gazete, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) dizinin ‘yayından kaldırılması’ çağrısında bulundu.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yayın organı, “Netflix ahlaksız dizi 'Friends' ile gençleri hedef almayı amaçlıyor” başlıklı haberinde, '‘3 kız ile 3 erkeğin ahlaksız hayatı’' şeklinde bi açıklama kullandı.

Akit'in, “Eşcinsellik, ensest ilişkiler, birbirini aldatan karı-koca, başörtüsünü ‘cinsel’ obje olarak gösteren sahneler, gençlere uyuşturucu ve ahlaksızlık pompalama, çocuk istismarı… Türlü ahlaksızlıkları, izleyenlerin zihnine enjekte eden Netflix yeni bir ‘proje’ diziyi daha Türkiye’de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor. Netflix gençleri aileden uzaklaştırmayı hedef alan 'Friends' isimli diziyi Türkiye'de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor'' cümleleriyle hazırladığı haber sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Haberde yer alan, “RTÜK'ü, kasıtlı yapılan ve alenen ahlaksızlığın reklamının yapıldığı; inancımıza ve ahlakımıza yapılan bu saldırılara 'dur' demeye çağırıyoruz!” çağrısı dizi izleyicilerinin tepkisini çekti.

yeni akit sansür dizi netflix friends yasak rtük kaldırılsın