Akkuyu'da 500 Kişi İşten Çıkarıldı

TAKİP ET

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki işçiler, yeterli zam alamadıklarını belirterek iş bırakma eylemi yaptı.

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali şantiyesindeki taşeron şirketlerden Aydıner İnşaat’a bağlı olan işçiler, 23 Ağustos’ta yüzde 27 oranındaki zammı kabul etmeyerek iş bırakma eylemi düzenlendi. 

Yüzde 45 zam isteyen işçilerin bugün işten çıkarıldığı öne sürüldü. Akkuyu Nükleer A.Ş, işçilerin eylemini sonlandırmak için ‘çözüm bulma’ sözü verdiğini açıklamıştı.

Akkuyu Nükleer Santrali İşçileri Eylemde: 2 Aydır Maaş Alamıyoruz


Akkuyu'da Neler Oluyor: Kasaları Kırıp Evrakları Ele Geçirmeye Çalışıyorlar


Akkuyu Nükleer Santrali Yönetim Kurulu'ndaki Tek Türk İstifa Etti


Akkuyu Nükleer Santralinde Kaçak İşçi Çalıştırılıyor İddiası


DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş, sosyal medya hesabından Akkuyu'daki 500’e yakın işçinin işten çıkarıldığını belirtti. Dev Yapı-İş ayrıca jandarma ve polisin şantiye girişinde nöbet tuttuğunu aktardı.

Sendika, yönetimin bugün zammın netleşeceğini açıkladığını hatırlatarak işçilerin kamp alanında ve şantiye girişinde beklediğini de bildirdi. 

 Dev Yapı-İş’in paylaşımı şöyle:

"Akkuyu NGS şantiyesinde taşeron Aydıner firmasında çalışan işçilerin zam talebine karşı 3 gündür sürdürdüğü iş bırakma sonrası bu sabah 500 e yakın işçi işten çıkarıldı. Şantiye girişinde jandarma polis var. İşçiler kamp alanında ve şantiye girişinde bekliyor. Yanlarında olacağız.

Akkuyu NGS şantiyesinde 23 Ağustos günü başlayan iş bırakmadan sonra yönetim tarafından zam yapılacağı belirtilip cuma günü netleşecek denilmişti. Bugün yüzlerce işçi Aydıner inşaat tarafından işten çıkarıldı.

Mücadele eden direnen işçiler ile yan yana omuz omuza olacağız"

Akkuyu Akkuyu Nükleer Güç Santrali Akkuyu Nükleer Santrali akkuyu Akkuyuda aydıner firması işçi işçi çıkartma