Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Yangın

TAKİP ET

Mersin ilimizin Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde korkuya sebep olan dumanlar yükselirken çevrede de yanık kokusu olduğu öğrenildi.

Nükleer santralde görev alacak Rusların kalacakları konaklama tesisinin inşaatında bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangın yüzünden büyük bir alan dumanlarla kaplandı. Niçin çıktığı henüz bilinmeyen yangın sebebiyle yükselen dumanlar, kilometrelerce uzaktan bile görüldü.

Korku veren yangını söndürmek için itfaiye ekipleri çalışmalara başladı. Yangının, çevredeki ormanlık alana sıçramaması için büyük çaba sarf ediliyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde geçtiğimiz aylarda yine bir konaklama tesisi inşaatı için yürütülen saha açma çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler endişe yaratmış, çevredeki birçok evin camları ise kırılmıştı.

Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntıların sona ermediğini belirten yöre halkı, patlamaların ardından santral inşaatının zemininde çatlaklar meydana geldiğini belirterek şikayet ve endişelerini dile getirmişlerdi.

Akkuyu Akkuyu Nükleer Güç Santrali yangın Akkuyu Nükleer Santrali Nükleer santral kaza Rusya