AKM Şantiyesinde Virüse Rağmen Çalıştırılan İşçilere Mangal Partisi

TAKİP ET

Çin Virüsü vaka sayıları artmaya devam ederken Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde mangal partisi düzenlendi.

En son 100 kişilik yemekhaneye 500 işçiyi sığdırmaya çalışan AKM yetkilileri bu sefer de mangal partisi yaparak işçilerin hayatını hiçe saydı. 

7 Aralık Pazartesi günü Sembol İnşaat yöneticileri önlemleri ve uyarıları hiçe sayarak şantiye inşaatında mangal yaktı.

Şantiye yöneticilerinin hiçbir önlem almadan düzenlediği etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştu. Salgında çalıştırılarak virüs tehdidiyle baş başa bırakılan işçilerin sağlıkları bir kez daha tehlikeye atıldı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan İnşaat-Sen ise, “Koronalı mangal partisi düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir. Daha 2 ay önce 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi doldurmaya çalıştılar” denilen açıklama, “Yetmedi. Şimdi açık açık işçilerin sağlığını ve hayatını yeniden tehlikeye atıyorlar. Koronavirüs hızla yayılıyor. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Göstermelik, yetersiz önlemlerle esnafa, yurttaşa cezalar kesiliyor. Televizyonlar her gün yasakları ihlal eden kişilere, partiler düzenleyenlere kesilen cezaları haber yapıyor” şeklinde açıklama gerçekleştirdi.

 

akm şantiye işçiler mangal partisi inşaat-sen koronalı parti çin virüsü mangal partisi yaptılar virüs şartlarında çalıştırılan işçilere mangal partisi uzun kuyruklar