AKP, Akşener'in HTS Kayıtlarını İnceletti

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlatılan FETÖ soruşturmasına dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlatılan FETÖ soruşturması sürüyor. AKP istibdadı soruşturmayı Akşener'e karşı bir silah gibi uzatırken, Akşener'in HTS kayıtlarının incelendiği ortaya çıktı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Mayıs 2019 tarihinde ise “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verdi.

Soruşturma uzarken 6 yıl boyunca Akşener’in ifadesine dahi başvurulmadı. 

6 yıldır açık bırakılan soruşturmada Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz'daki terör saldırılarının olduğu gece, Akşener'in bir FETÖ imamıyla Sarıyer’de görüştüğü iddia edildi. Akşener’in darbe girişimi öncesi ve sonrası tüm HTS kayıtları savcılık tarafından incelemeye alındı.

Soruşturma çerçevesinde Siirt’te FETÖ’den tutuklu olan bir şahıs da ‘itirafçı’ oldu. İddiaya göre, bu şahıs Akşener’in darbe girişiminden haberdar olduğunu ve komuta eden “Yurtta sulh cihanda sulh” konseyiyle irtibatlı olduğunu öne sürdü. Şahsın bu beyanının da soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi.

Habere göre Akşener soruşturmasına ilişkin konuşan üst düzey bir yargı mensubu ise, “Meral Hanım'ın HTS kayıtlarına bakıldı. Ancak bu bayağı önce yapıldı. O süreçte henüz dosyaya herhangi bir tanık/gizli tanık ifadesi girmemişti” dedi.

 

akşener hts hts kayıtları fetö soruşturması