AKP Anayasa Teklifini Hazırladı: Bahçeli'nin Müsaadesi Bekleniyor

TAKİP ET

AKP'nin anayasa teklifini hazırladığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan arasındaki görüşmenin beklendiği bildirildi.

AKP'nin yeni anayasa teklifini hazırladığı ve bu konuyu halka açıklamak için Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin beklendiği bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti.

Erdoğan'ın toplantıda yeni anayasa konusunda da açıklama yaptığı ortaya çıktı. Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'teki köşesinden aktardığına göre, Erdoğan toplantıda partililere "üstüne basa basa" "Yeni anayasa konusunda samimiyiz arkadaşlar. Anayasa’nın ilk dört maddesi korunacak. Yeni anayasa, Başkanlık Sistemi üzerine inşa edilecek" demiş.

Selvi böylece AKP'nin iki kırmızı çizgisinin ortaya çıkmış olduğunu aktardı: Anayasanın ilk 4 maddesi ve Başkanlık Sistemi.

Bunun yanında Selvi, AKP'nin yeni anayasa çalışmasını sonlandırdığını ancak halka açıklamak için Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşmenin beklendiğini bildirdi.

AKP Anayasa Teklifini Hazırladı Bahçeli'nin Müsaadesi Bekleniyor