AKP Anayasa'nın İlk 4 Maddesinin Değiştirilmesini Gündemine Aldı

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen Anayasa görüşmelerinde AKP'li İsmail Aydın, Anayasa'nın ilk 4 maddesinin de değiştirilebileceğini söyledi ve AKP grubu tarafından Aydın'ın bu görüşleri uzun süre savunuldu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleşen Anayasa görüşmelerinde AKP grubunun Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif dahi edilemez' ilk 4 maddesini değiştirmeyi gündeme aldığını açıkladı. 

AKP'li Anayasa Komisyonu Üyesi İsmail Aydın'ın Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ilk 4 maddenin değiştirilebileceğini ifade etmesi üzerine tartışmaların başladığını kaydeden Köksal, buna itiraz ettiklerini fakat AKP grubunun Aydın'ı uzun süre savunduğunu dile getirdi.

Köksal, sonrasında Aydın'ın tekrar kürsüye gelerek bir kez daha Anayasa'nın ilk 4 maddesine yönelik aynı fikirleri savunduğunu belirtti.

İktidar partisi mensupları, uzun süredir Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışılabileceğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert ithamlarla yükleniyordu, AKP'li Aydın'dan gelen ve Meclis'te kendi grubunun da savunduğu bu çıkışa tabanın nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

ismail aydın burcu köksal akp chp anayasa'nın ilk 4 maddesi tbmm genel kurulu anayasa komisyonu anayasa değişikliği