AKP 'Bütün Tuşlara Basıyor': Listelerde 'Revizyon' Sinyali

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milletvekili aday listelerinde önemli bir yenileme olacağını belirtti.

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala, partilerin seçim stratejileri de belli olmaya başladı.

Kamuoyunda "Yenilgiye hazırlanan AKP hamleleri" olarak nitelendirilen bu hamlelere bir yenisi daha eklendi. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milletvekili aday listelerinde önemli bir yenileme olacağını belirtti.

NTV'nin canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: 

“Burada herhangi bir koltuk pazarlığı yapılmadı. Millet İttifakı ile aramızdaki en önemli fark da budur. İttifaktaki dört parti kendi listeleriyle seçime girecek. Ama ortak bir istikâmette yürüyüşlerine devam edeceklerdir. Kulislerde ne konuşulduğunun bir önemi yoktur, her parti kendi listesiyle seçimlere girecektir. Biz Cumhur İttifakı olarak kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Cumhur İttifakı'nın Meclis'te de çoğunluğu yakalayacağına inanıyoruz. Bu seçimde de listelerde önemli bir yenileme olacak. TBMM'nin en genç grubu AK Parti grubu olacaktır, kadın temsilinin en fazla olduğu parti de AK Parti olacaktır. Çok dinamik, güçlü ve Türkiye'yi temsil eden, halkın beklentilerini karşılayan bir listenin ortaya çıkacağını ümit ediyoruz.

Bakanların Aday Olduğu İllerde Daha Fazla Vekil Çıkar

"Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Türkiye'nin hangi istikâmete yürüyeceğini tespit edileceği bir seçime gidiyoruz. Bakan arkadaşların aday gösterildikleri illerde hiç şüphesiz ilave katkıları olacak. Tanınmışlıklarından, millete yaptıkları hizmetlerinden dolayı seçim bölgelerinden daha fazla milletvekili çıkacağını düşünüyoruz. Böylece AK Parti'nin Meclis'teki grubu çok olsun. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra dilediğini bakan yapar. Bu AK Parti'ye hem değişim hem de mücadele azmi getirecektir." 

Numan Kurtulmuş AKP Milletvekili