AKP'de 'AK Trol' Çatlağı: Şentop'u Sinirlendiren O Trolün Arkasındaki İsim

TAKİP ET

Barış Pehlivan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u sinirlendiren trolün arkasındaki ismi kaleme aldı.

"Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'la fotoğrafını paylaşan trol hesap "Cumhur Frankfurt",  Şentop'u etiketleyerek "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış" ifadelerini kullandı.

Buna cevap veren Şentop, "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen" tepkisini gösterdi. Trol, Şentop'tan özür diledi.

Cumhuriyet'teki köşesinde "O tweet'i aslında kim attı?" başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci Barış Pehlivan, söz konusu trol hesapla ilgili "Gerçek adı Mehmet Cumhur Temizsoy. 12 yaşında gittiği Almanya’dan bir süre önce Türkiye’ye döndü. Çünkü sosyal medyadan AKP’ye verdiği destek videoları artık ciddi kazanç kapısı oldu" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı...

"Bir bilen"in Haskoloğlu'nun İçişleri Bakanlığı'nın şikayetiyle tutuklandığını belirttiğini belirten Pehlivan, "Bu açıyla da bakmalısın Şentop’un kavgasına..." dedi.

"Doğru, AKP cephesinden konuştuğum isimlerin çoğunluğu da Süleyman Soylu’yu işaret ediyordu. Hatta bizzat Şentop’un çevresinde de aynı isim fısıldanıyordu. Peki, Soylu cephesi neden hedef alsın Şentop’u?" diyen Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

İki İsimden İki Tez

"İki ayrı isimden şu tezi duydum: 'Erdoğan sonrası için ismi öne çıkanlardan biri de Mustafa Şentop. Süleyman Soylu MHP’nin de desteğiyle Abdulhamit Gül’ü tasfiye etti. Şimdi de sıra Şentop’ta görülüyor. Keza, Soylu’nun ‘Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi’ tartışmasında Şentop’un takındığı tavırdan rahatsız olduğunu da unutmamalı. İntikamı gibi de yorumlanabilir bu hamle.'

Karşı çıkanlar da yok değildi buna. Soylu cephesi de kendisinden bilindiğini fark ediyordu ve haliyle 'biz yapmadık' iddiasındaydılar. Şunu hatırlattı biri: 'Evet, Cumhur Frankfurt’u meşhur eden, onu yükselten aslında Süleyman Soylu cephesidir. Ama Soylu bir süredir mesafe koydu ona. Çünkü Cumhur Frankfurt bireysel hareket etmeyi seviyordu ve Soylu ile bu konuda anlaşamadılar. Belki Soylu’ya yakın isimlerin desteğiyle o mesajın atılmış olma ihtimali var. Ama Mustafa Varank’a da bir bakmak gerek!'

Şentop: Ankara Küçük Yer...

Cumhur Frankfurt’un sahibi olduğu reklam ajansının iş yaptığı yerlerden biri de Selçuk Bayraktar’la ilişkili organizasyonlardı. Kimse Bayraktar’ın Şentop’u hedefe koymada dahli olduğuna inanmıyordu. Ama o ilişki üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafının Cumhur Frankfurt ile iletişimi olduğunu öne sürüyorlardı.

Mustafa Şentop, 'Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor' dedi dün. Sahi, AKP’de ne çok sahip var ve o sahiplerin ne çok adamı var ve bir gün bilinecek daha ne çok derin kavga var..."

Pehlivan'ın yazısının tamamını okuımak için tıklayınız.

akp ak trol mustafa şentop sinirlendiren trolün arkasındaki isim cumhur frankfurt süleyman soylu mustafa varank selçuk bayraktar fahrettin altun