AKP'de BAE Çatlağı: Ömer Çelik AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın Sözlerini Yalanladı

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın BAE'ye ilişkin sözlerini reddetti.

Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında "Zor Ama Yine de Sor" programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AKP'liler tarafından 15 Temmuz'un finansörü olmakla suçlanan BAE'nin Türkiye'ye teslim olduğunu iddia etti.

"Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye'nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye'ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" diyen Özkan, "İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti" diye konuştu.

Cahit Özkan'ın açıklamalarına ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

"Ben Size AKP'nin Oy Oranını Sordum, Ne Ara Kılıçdaroğlu'na Geldiniz?"

Armağan Çağlayan'ın "Seçimde hedefimiz yüzde 70-80 dediniz. Ama siyasi hareketinizin tecrübeli isimlerinden Mehmet Ali Şahin daha yeni yüzde 38,7 açıkladı. Bu fark nereden kaynaklanıyor?" şeklindeki sorusuna cevap vermeyen Cahit Özkan'a Çağlayan tepki gösterdi.

Cahit Özkan'ın sözü evirip çevirmesine tepki gösteren Armağan Çağlayan, "Ben size AKP'nin oy oranı ile ilgili bir soru sordum. Siz nereden Kemal Bey'e geldiniz?" diye sordu.



AKP'nin oy oranı Nisan ayında yapılan anketlerin ortalamasına göre yüzde 30,55 seviyesinde seyrediyor. 

Nisan Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması

AKP ak parti bae birleşik arap emirlikleri çatlağı ömer çelik başkanvekili cahit özkan sözlerini yalanladı