AKP'de İstifa: 'Bu Teşkilatta Kardeşlik Hukuku Kalmamıştır'

TAKİP ET

AKP Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı'nı yürüten Beyhan Kayıkçı, AKP İl Başkanlığı'na isyan ederek istifa ettiğini duyurdu.

AKP Kastamanonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya Tufan görevinden istifa etmiş, bunun ardından Beyhan Kayıkçı, Kadın Kolları Başkanlığı görevine vekaleten getirilmişti.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Beyhan Kayıkçı da istifa ettiğini duyurdu. Yazılı bir açıklamayla istifasını açıklayan Kayıkçı, parti il yönetimine sert sözlerle yüklendi.

3 dönemdir il yönetim kurulu üyesi olarak partisinde görev yaptığını belirten Kayıkçı, "Ancak şu kadarını söyleyeyim ki Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ak davamıza zarar gelmesin, Kastamonu'muzda AKP'ye gönül vermiş on binlerce hemşehrilerimiz üzülmesin diye susuyorum" dedi. "Mevcut İl Başkanımız Doğan Ünlü ve yönetimiyle bir saat bile aynı çatı altında kalmaya tahammül edemiyorum" diyen Kayıkçı, şu ifadeleri kullandı:

"Sayamadığım Gerekçelerle İstifa Ediyorum"

"En hafif tabirle İl Başkanımız Sayın Doğan Ünlü'ye asla güvenim kalmamıştır. Ve bu teşkilatta kardeşlik hukuku kalmamıştır. Maalesef bu duruma vekillerimiz ve genel merkezimiz sessiz kalmaktadır. Şayet sesim duyulursa yoluna baş koyduğum Sayın Cumhurbaşkanımdan istirhamım bu teşkilata bir an önce el almasıdır. İşte bu saydığım daha doğrusu sayamadığım gerekçelerle vekaleten yürütmekte olduğum AKP Kadın Kolları Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Ak davaya gönül vermiş dava kardeşlerimi ve aziz Kastamonu kamuoyuna saygılar sunarım."

akpde istifa bu teşkilatta kardeşlik hukuku kalmamıştır kastamınu kastamonu beyhan kayıkçı kadın kolları başkanı erdoğan