AKP'de Oy Hesabı: 'Parti Kaybederse Tayyip Bey de Kaybeder'

TAKİP ET

AKP kurmayları, Cumhur İttifakı'nda Erdoğan'ın kazanacağı ancak ittifakın Meclis çoğunluğunu kaybedeceğine dair yorumlar yapıldığı iddialarına karşı çıktı.

Türkiye seçim sathına girdi. Yüzde 83,45'le rekor kıran enflasyonla birlikte anketler, AKP ve MHP'nin ciddi oy kayıpları yaşadıklarını gösteriyor.

Bununla birlikte pek çok gazeteci, AKP kurmaylarının yaşanan oy kayıplarının yalnızca Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu kaybetmesine yol açacağını, Erdoğan'ın seçimi yine kazanacağına yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını yazdı. 

Gazete Duvar'ın haberine göre AKP kurmayları böyle düşünmüyor. Duvar'a konuşan AKP'li bir kurmay, "''Tayyip Bey kazanacak, AKP Meclis'te kaybedecek' diyenler siyaset de bilmiyor, matematik de"dedi.

"AKP Kaybederse Tayyip Bey Kaybeder"

Geçtiğimiz seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP ve MHP'den oy aldığını hatırlatan kurmay, "2018 seçimindeki AKP ve MHP oyları toplanınca bunu görmek mümkün" diye konuştu.

Erdoğan'ın AKP'den fazla oy almasını normal bulduğunu belirten AKP'li kurmay, "Ama partisinden aldığı oy, partinin oyundan farklı değil. Bu nedenle parti kazanırsa Tayyip Bey de kazanır, parti kaybederse Tayyip Bey de kaybeder. Tartışmasız" ifadelerini kullandı.

Eylül Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması

akp oy hesabı kaybederse tayyip bey de kaybeder cumhur ittifakı