AKP'de Parti İçi Operasyon: Çöplerin Toplanmadığı Altındağ'da Veysel Tiryaki, Eski Başkan Asım Balcı'yı Suçladı

TAKİP ET

Çöplerin toplanmadığı AKP'li Altındağ Belediyesi'nin başkanı Veysel Tiryaki, eski belediye Başkanı Asım Balcı'yı suçladı.

Ankara Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki, Eski başkan Asım Balcı'yı suçladı.

Çöplerin toplanmadığı Altındağ Belediyesi'nden gelen görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Altındağ Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise temizlik işçilerinin iş bırakma eylemi yaptığı dile getirildi. 

Eski belediye başkanı Asım Balcı'nın temizlik işçilerine 2023 yılından 9 aylık maaşlarının verilmediği aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Altındağ Belediyesi'nin yeni Başkanı Veysel Tiryaki, Mart ayı içerisinde Altındağ Belediyesi işçilerinin 2023 yılına ait 9 aylık maaş farklarını alamadıklarını, seçime az bir süre kala yaptıkları hukuk dışı bir eylemlle henüz adayken haberdar olmuştur. Mart ayında o dönemin belediye başkanı Asım Balcı, yasal olmayan bu eylemi sonlandırmak için kendisinin görevinin devam etmeyeceğini bilmesine rağmen, Ocak ayında toplu iş sözleşmesiyle verilen zam oranına yüzde 30 daha ek zam verdiğini açıklamıştır."

Asım Balcı'nın suçlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Yeni seçilen yönetimin göreve başlamasıyla yüzde 30 ek zamla maaş ödemesinin belediyeye aylık 40 milyon ek maliyet getirdiği de görülmüştür. Yapılan tespitte, ek zammın temizlik, park-bahçe, veterinerlik gibi sahada bedeb gücüyle yoğun şekilde ve özveri ile çalışan personelle sınırlandırılmadığı, işçi olmalarına rağmen farklı gerekçelerle belediye birimlerinde masa başı olarak görevlendirilen 1500 işçiyi de kapsadığı anlaşılmıştır. Bu durumun tespitiyle yeni gelen yönetim tarafından maaş adaletsizliği konusunda çalışma başaltılmış ve yaklaşık 15 gün içinde bu konudaki çalışmanın tamamlanması hedeflenmiştir."

AKP'li Veysel Tiryaki'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Altındağlı hemşehrilerim; sizlerin teveccühü ile seçildiğimizin hemen arkasından, Belediye Meclisimizin toplandığı ve resmen göreve başladığımız ilk gün olan 8 Nisan’da, yasalara aykırı biçimde ve habersiz şekilde temizlik işçilerimizin başlattığı hukuk dışı eylem, Altındağlılar adına bizleri derinden üzmüştür. Konuya ilişkin açıklamamızı dikkatinize sunarım."

altındağ belediye başkanı asım balcı veysel tiryaki işçi eylemi ankara