AKP'de Seçim Telaşı Başladı: 'Erdoğan Düşerse İslam Ümmeti Kaybeder'

TAKİP ET

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 2023 seçimleri için oy isterken hızını alamadı.

Derin ekonomik buhranla birlikte oyları süratle eriyen Cumhur İttifakı, seçim yaklaştıkça telaşlanmaya başladı. Oy kaybına neden olan ekonomik buhrana karşı koyamayan Erdoğan yönetimi, önce seçim kanununda yapılan değişiklik ve ardından sosyal medyaya sansür yasası girişimiyle muhalefeti baskı altına almaya, oy kaybına engel olmak için hemen her unsuru araç haline getirmeye devam ediyor.

Son olarak AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Erdoğan düşerse İslam ümmeti kaybeder" diyecek kadar ileri gitti.

"Reis'e Dua Edelim"

Türkiye'yi bugüne getiren tek adam sisteminin oylandığı 16 Nisan 2017 referandumu sırasında Arabistan'da olduklarını belirten Cevheri, "Referandum gecesi dedik ne yapalım. Dedik gidelim Uhud da dua edelim. Reis'e dua edelim" dedi.

"Erdoğan Düşerse İslam Ümmeti Kaybedecek"

Kendileri Erdoğan'a dua ederken yanlarındaki insanların da Erdoğan'a dua ettiklerini öne süren Cevheri, "Sorduk nerden geldiniz Yemen’den gelmişler. Çünkü biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan düşerse Türkiye kaybedecektir, Türkiye kaybederse İslam ümmeti kaybedecektir. Bunun bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. 2023’de Türkiye’nin etrafında çevrili bütün zincirleri kıracağız. Biz şahsımız için değil ümmet için ve ümmete lazım olan Recep Tayyip Erdoğan için mücadele etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 

akp akpde seçim telaşı başladı recep Tayyip Erdoğan düşerse islam ümmeti kaybeder