AKP'de Şok Değişim: Vekillerin Yüzde 66'sı Aday Olamadı İddiası

TAKİP ET

Erdoğan, partisinin milletvekili aday listesini belirledi. Mevcut 285 milletvekilinden sadece 89'u yeniden aday gösterildi.

AKP Genel Başkanı,Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekili aday listesini belirledi. 2002 yılından bu yana partide en büyük değişime imza atan Erdoğan, mevcut 285 milletvekilinden sadece 89’unu yeniden aday gösterdi. Böylece AKP’de yüzde 75’lik bir liste değişimi gerçekleşti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın edindiği bilgiye göre AKP’nin YSK’ya verdiği listeye göre, mevcut milletvekillerinin yüzde 66’sı aday gösterilmedi. Bazı isimler ise seçilemeyecek yerden aday yapıldı. Birçok şehirde milletvekillerinin tamamı liste dışında kaldı. Trabzon’da AKP’nin 4 vekili de listeye giremedi.

Soylu İstanbul'da

AKP’de liste değişiminden bakanlar da nasibini aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendi istekleriyle aday olmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise listeye alınmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Samsun yerine İstanbul’dan aday gösterildi.

Özlem Zengin İstanbul'a Alındı; Taşkesenlioğlu Listelerde Yok

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Tokat milletvekili iken bu dönem İstanbul’dan aday yapıldı. Eski Rektör Ünsal Ban’la boşanma davasıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da listeye giremedi. AKP’nin yeni listesi, partide büyük bir değişimin işareti olarak yorumlandı.

akp milletvekili adayı liste liste krizi zehra taşkesenlioğlu