AKP'de 'Tansu Çiller'in Oy Oranı' Kavgası

TAKİP ET

AKP'li Şamil Tayyar ve Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir arasında "Tansu Çiller" polemiği çıktı.

Eski DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller'in siyasete dönüş sinyalleri sıklaşıyor. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Çiller'in siyasete dönme hazırlığının Erdoğan tarafından İYİ Parti aleyhine destekleneceğini yazmıştı. 

İsmail Saymaz: Çiller'i ve Erdoğan'ı Birleştiren Hedef Meral Akşener


Tansu Çiller'in oy potansiyeline ilişkin bir anket açıklayan Optimar, bu potansiyelin yüzde 5,6 bandında olduğunu ileri sürdü.

Bu ankete ilişkin paylaşım yapan AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, "Bir ankete göre; Tansu Çiller parti kurarsa oy vereceklerin oranı %5.6 imiş. Bu gazı kim veriyor, inanın bilmiyorum. Neyse… Siyasetin bunaltıcı gündemi arasında tebessüme de ihtiyaç var" dedi.

Buna yanıt veren Hilmi Daşdemir, "Düne kadar FETÖ’nün gazıyla kitap üzerine kitap yazan eleman bizi gaz vermekle suçlamış. Biz Optimar olarak Türkiye’nin Nabzı’nı tutuyoruz. Geçmiş seçimlerde defalarca kez Türkiye’de en yakın seçim tahmini yapmış bir ekip olarak nabzı tutmaya da devam edeceğiz. Sırtımızda yumurta kafesi yok. Yani kimseye de eyvallahımız yok. Hesabımızı Yüce Allah’a vereceğimiz düşüncesi ile hareket ederiz. Bizim burada sorduğumuz kamuoyunda konuşulan isimlerin kamuoyundaki potansiyelidir. Eğer basit düzeyde araştırma okur yazarlığınız yoksa yaptığınız gazetecilik de siyaset de boş" ifadelerini kullandı.

akp tansu çiller oy oranı kavgası hilmi daşdemir şamil tayyar