AKP'de Üst Düzey İstifa İddiası: Bakanların İsimleri Dillendiriliyor

TAKİP ET

Kulisleri hareketlendiren bir iddiaya göre AKP'de üst düzey bir istifa yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunan ismin bir bakan olduğu iddia ediliyor.

Fatih Altaylı bugün üst düzey bir ismin istifasını AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu ancak bu istifanın işleme konmadığını yazdı.


"Çok Ama Çok Önemli Bir İstifa Gerçekleşti"


Altaylı, "Geçtiğimiz günlerde çok ama çok önemli bir istifa gerçekleşti.Türkiye’de son zamanlarda çokça gündeme gelen, hatta zaman zaman çok da eleştirilen bir kurum vardır. Bu kurumun başında da sürekli hedef olan bir isim. Yeni yılın ilk günlerinde bu kurumun başındaki bu isim bağlı olduğu üst makama istifasını verdi. Üst makam da zaten istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu.

Ne zaman açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Ama bu istifa gerçek. Bunu önce dedikodu olarak duydum. Sonra en “Tepe”deki kaynaklardan teyit ettirdim. Ancak henüz işleme koyulmadığı için kurum adını vermiyorum.

Bu istifanın kurumun bu ay göstereceği performansın bağlı olduğu kişi tarafından beğenilip beğenilmemesine bağlı olarak işleme koyulacağını veya koyulmayacağını zannediyorum. Tabii siz benim “İstifa” diye yazıp durmama aldanmayın. Benimkisi ağız alışkanlığı. Yoksa istifa ne mümkün. Olsa olsa 'Görevden af talebidir.'" ifadelerini kullandı. 


Çavuşoğlu İddiası


Altaylı'nın bu iddiaları tartışılırken Birgün'ün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı da Çavuşoğlu iddiasını dillendirdi.

BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı,  "İddia o ki 'şahsım' rejimi olası bir krize yol açmadan Çavuşoğlu’ndan kurtulma derdinde. Çavuşoğlu’nu ekarte etmek, istifaya sürüklemek için de gerçekleştirmek istediği atamalara kilit vurulmuş durumda. Bekletilen onlarca, yüzlerce atamaya karşın 'hiç mi birini beğenmediniz' demesi gereken Çavuşoğlu da yediği çiziğin farkında olarak kulağının üstüne yatıyor." iddiasını dillendirdi.

Varlı "BAE ile Suudi Arabistan gibi Körfez Arap ülkeleriyle başlayan Mısır, İsrail ve Ermenistan’la devam eden yeni “açılım” süreci, Biden Amerika’sının yeni yönelimleri doğrultusunda tam gaz devam ederken siyasal İslamcı rejim ABD ile yeni bir sayfa peşinde. Bu sayfanın nasıl açılacağı, Saray rejiminin atacağı adımlara bağlı olarak şekillenecek. Görünen o ki dış politikada makas değişikliğine gitmek zorunda kalan rejimin, yeni bir başlangıç için faturayı birilerine kesmesi gerekecek. Yine görünen o ki, her ne kadar Erdoğan’ın bir dediğini iki etmese de, bu fatura da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çoktan kesilmiş." ifadelerini kullandı.


Bütün bu iddiaların yanında sosyal medyada iki isim daha dillendirildi. Daha önce de görevinden istifa eden AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmiş olabileceği de konuşuluyor. AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da istifa iddiasına konu olan isimlerden birisi oldu. 

İddiaların gerçekliği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir istifanın sunulduğu iddiası kuvvetli bir şekilde dillendiriliyor. 


 

akp istifa süleyman soylu mevlüt çavuşoğlu erdoğan fahrettin koca