AKP'deki Olağanüstü Toplantının Altından Seçim Startı Çıktı: Erdoğan'dan Talimat

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AKP Genel Merkezi'nde bazı bakanları ve AKP'nin üst düzey yöneticilerini toplamıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün saat 14.00'da Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AKP Genel Başkan Yardımcıları Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir, Hamza Dağ, Ali İhsan Yavuz ile AKP Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ve AKP Grup Başkanı İsmet Yımaz'ı AKP Genel Merkezi'ne çağırmıştı.

Toplantıya ilişkin erken seçim spekülasyonları yapılması üzerine açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Seçim takvimiyle ilgili değişiklik yok, seçimler zamanında yapılacak. Erken seçim ve benzeri spekülasyonların hiçbirinin ne bir temeli ne bir manası var" açıklamasını yapmıştı.

AKP: Erken Seçim Yok

Olağanüstü Toplantının Arkasından Seçim Startı Çıktı: Erdoğan'dan Kurmaylarına Talimat

NTV'nin haberine göre Erdoğan, toplantıda kurmaylarına seçim beyannamesi ve seçim manifestosunun içeriğinin hazırlanması için çalışmaları talimatını verdi. Ayrıca toplantıda, seçimde izlenecek yol haritasını belirledi.

Toplantıda alınan kararlara göre atılacak adımları şu şekilde sıralandı:

Beyannamede vurgu 2053 ve 2071 vizyonları olacak. 20 yıllık AKP iktidarında yapılanlara dikkat çekilerek, yeni vaatler sıralanacak. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime hangi alanda neler yapılacağı anlatılacak.

Seçim çalışmaları kapsamında da Genel Merkez’de tüm birimler kendi alanlarına ilişkin atılması gereken adımları tespit edecek.

Teşkilat Başkanlığı yapılacak miting programları ve teşkilatların saha çalışmalarına ilişkin program hazırlayacak.

Seçim İşleri Başkanlığı da sandık müşahitleri ve görevlilerinin tespiti ve bunların eğitimi için hazırlıklarını yapacak.

Tanıtım ve Medya Başkanlığı da seçim sloganları, müzikler ve görsel içerikler üzerine çalışma yapacak.

Meclis'te hangi yasal düzenlemelere öncelik verileceği de değerlendirilen konular arasında.

AKP ve MHP'nin ayrı ayrı hazırlayacağı seçim beyannemelerinin ardından Cumhur İttifakı'nın ortak seçim stratejisi de ortaya çıkacak.

akp erdoğan olağanüstü toplantının ardından seçim startı çıktı recep Tayyip Erdoğan talimat