AKP'den Anket Açıklaması: Kılıçdaroğlu'nun Oyları

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim anketlerine ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oylarına yönelik açıklama yaptı.

Memleketi Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yapımı sona eren devlet hastanesinin açılışına katılan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 20 yıldır yaptıkları hizmetleri anlatarak AKP'nin 11 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük partisi olduğunu ifade etti.

Anketler ve saha çalışmalarına ilişkin konuşan Turan, "Hayır ben MYK üyesiyim, anketleri inceliyorum. Anketler halen 'AKP çok büyük bir farkla önde' diyor. İddia ediyorum, Çanakkale'de AKP yine çok büyük bir farkla birinci parti olacak" dedi.

CHP'nin Oyları

"Dünyadaki krizlerden kaynaklı sorunlarımız olabildiğini" söyleyen Turan, "Zaman zaman kararsızlar artıyor; fakat seçmen bu ülkenin sıkıntısını hangi ekibin, hangi liderin çözeceğini biliyor. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 24 olan oyu 25 olmadı hiçbir ankette, olmayacak da. Milletin kendi vicdanında CHP karşılığını bulmuş durumda. Daha da yukarı çıkamayacak" görüşünü savundu.

"Bir Dönem Yükselen Bazı Partiler Oldu"

CHP dışında bazı partilerde yükseliş olduğunu ancak şu an düşmeye başladıklarını öne süren Turan, "Bizden ayrılanlar için bir dönem 'kim bunlar' dedi birileri; ama baktılar ki bunlar AKP düşmanı olmaktan başka, hırstan, nefretten başka bir şey yapmıyorlar, 'CHP'nin taklidi haline gelmişler' diyerek oradan döndüler. Şu an göreceksiniz, partimiz ve ittifakımız kaldığı yerden aşkla şevkle devam edecek" diye konuştu.

Anketler Ne Diyor?

Haziran ayında yapılan 11 anketin ortalamasına göre Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 26,14 seviyesinde. İYİ Parti'nin oy ortalaması ise yüzde 16,04 olarak kayıtlara geçti. CHP geçtiğimiz seçim yüzde 22,67'lik, İYİ Parti ise yüzde 10'luk bir oy oranına ulaşmıştı. Anketlerin ortalaması, CHP ve İYİ Parti'nin gözle görülür bir yükseliş yaşadığını gösteriyor 

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

akp akp grup başkanvekili bülent turan kılıçdaroğlu chp oyları seçim anketi açıklaması çanakkale