AKP'den Ayrılan Temurci: Nebati Nisan-Mayıs Gibi Yolcu

TAKİP ET

AKP'den ayrılan Selim Temurci, Nureddin Nebati'nin önümüzdeki süreçte görevden alınacağını iddia etti.

Konya'da Kanal 42 televizyonunda yayımlanan Sümen6 programında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Aralık ayında Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati'nin önümüzdeki süreçte görevden alınacağını söyledi.

"Ben Kendisinden Işıltı Alıyorum"

"Gözleri parlayan vatandaş" dediği Nureddin Nebati'nin kendisine bakanın Recep Tayyip Erdoğan'ı göreceğini söylediğini belirten Temurci, "Muhtemelen Nisan veya Mayıs gibi Nebati yolcu. Bunu görüyoruz. Net bir şekilde görünüyor. Ben, kendisinden ışıltı alıyorum" dedi.

Türkiye'de "tek bir kişiyi kutsamak ve tabulaştırmak" için tüm görevlilerin profilinin düşük olmasının istendiğini belirten Temurci, Nebati'nin "ekonomiyi hiç anlamadığını Türkiye'de ve dünyada herkese anlattığı için" gideceğini söyledi.

"Adayımız Ahmet Davutoğlu"

"6'lı masanın kararı elbette bizim için önemli ama oradan karar çıkana kadar inşallah karar Konyalı Ahmet Davutoğlu olur, bunu bekliyoruz. Gelecek Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı şüphesiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'dur" diyen Selim Temurci, "Biz Gelecek Partililer olarak şunu diyoruz: Bu ülkede son 20 küsür yılda ülkeyi Başbakan olarak yönetmiş, 'profili düşüğü' dışarıda tutarsak 3 şahsiyet var. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkenin bütün kurumları, kuralları, bütün makamları yeniden gözden geçirilecekse devleti ve bütün kurumları bilen, devlet tecrübesi olan birinin 1-2 yılda bunu toparlaması gerekiyor" diyen Temurci, "Gelecek Partisi olarak bizim bunu deme hakkımız var. Ülkemizde Başbakanlık yapmış birini Gelecek Partisi olarak biz öneriyoruz" şeklinde konuştu.

akp gelecek partisi Selim Temurci nureddin nebati nisan mayıs gibi yolcu