AKP'den DEVA'ya 'Din Soslu' Müteahhit Transferi: DEVA Partisi'nde Arka Arkaya 'Nepotizm' İstifaları

TAKİP ET

Eski AKP'li müteahhit Rıza Gezer, DEVA Partisi'ne "Hazreti Ömer" benzetmesiyle transfer edildi.

AKP'den ayrılan eski Bakan Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi, son günlerde istifalarla ve nepotizm iddialarıyla sarsılıyor.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir İstifa Etti


AKP Sincan Kurucu İlçe Başkanı olan Rıza Gezer, 2014 yerel seçimlerinde AKP'den Etimesgut İlçe Belediye Başkanı Adayı oldu. Ancak iddiaya göre teşkilatın "çalışmaması" ile seçimi kaybetti. Bunun üzerine partiyle arası açılan Gezer partiden istifa etti. Gezer'in AKP'den istifası, DEVA Partisi Sincan İlçe Başkanlığı tarafından "28 Şubat döneminde 'mağduruz' diyerek iktidara gelenlere inanıp onların hareketine katılan insanlar bir bir AKP'den ayrılmaya devam ediyor. Sincan'ın önemli isimlerinden AKP'nin kurucu kadrolarının partiden istifa ederek ayrılması, yaprak dökümünün başladığını gösteriyor. Amaç Ömerleri bulmaktı ama Ömerler partiden bir bir ayrılıyor. Rıza Gezer beye bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz" ifadeleriyle duyuruldu.



AKP'den istifa eden Rıza Gezer'in DEVA Partisi Sincan İlçe Başkanlığı tarafından dini değerler kullanılarak övülmesinin ardından Ankara İl Başkanı Ali Güven ve beraberindeki isimler, Rıza Gezer'i ziyaret etti. Ziyaret İl Başkanlığının Twitter hesabından duyuruldu.



Olayı "Kim olduğu sonunda ortaya çıktı bu adamın. Anlaşılan Ali Güven-Halil Aslan-Rıza Gezer eskiden beridir tanışıkmış. Aranızda nasıl bir ilişki var ki resmi hesaptan mukaddes dinimizi siyasi hesaplarınıza alet ediyorsunuz?" ifadeleriyle aktaran Rauf Alptekin adlı bir vatandaşa DEVA Partisi Sincan Kurucu İlçe Başkanı Halil Aslan, "Sen bilmez anlamaz görmezsin Rauf koçum işine bak her yere burnunu sokma" yanıtını verdi.

DEVA'da Nepotizm İstifaları

Rıza Gezer gibi daha önceden Babacan'ı sert sözlerle eleştiren eski AKP'li isimlerin partiye katılması ve nepotizm iddialarına cevap verilmemesi üzerine DEVA Partisi Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Çırak, İl Başkanı Ali Güven'e yönelik eleştirilerinin ardından partiden istifa ettiğini duyurdu. Çırak, partiye zarar veren isimleri istifaya çağırdı. Ayrıca DEVA Partisi Mersin Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen ve Akdeniz İlçe Başkanı Özcan Demir görevlerinden istifa etti.

Halil Aslan'ın Yeğenlerinin Ankara İl Başkanı Güven'in Şirketinde Çalıştığı İddiası

DEVA Partisi teşkilatlarına ilişkin tek iddia bu değil. DEVA Kulis, "Sincan İlçe Başkanı Halil Aslan'ın iki yeğeninin, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven'in şirketinde çalıştığı" iddiasını öne sürerek "Doğru mu?" diye sordu.

DEVA Kulis'in DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven'e yönelttiği bazı iddialar şu şekilde:

"1) Sincan İlçe Başkanı Halil Aslan'ın iki yeğeninin şirketinizde çalıştığı iddiası doğru mu? Doğruysa bir ilçe başkanıyla maddiyata ve akraba ilişkisine sahip olmak siyasi etiğe ve DEVA ilkelerine ne kadar uygundur?

2) Sincan İlçe Başkanı Halil Aslan'ın, Ebru (Aslan) Daştan ve Gürkan Akyüz isimli iki akrabasını il yönetimine aldığınız iddiaları doğru mu? Doğruysa 6 milyonluk Ankara'da Halil Aslan'ın akrabalarından kimse kalmadı mı yönetime girecek?

3) Sincan İlçe Başkanı Halil Aslan'ın açık lise mezunu olduğu iddiası doğru mu? Doğruysa Halil Aslan'ın üniversite mezunu olanlara göre ön plana çıkartan hususlar nelerdir?

4) AKP eski Sincan İlçe Başkanı ve halen AKP üyesi olan müteahhit Rıza Gezer'le rant ilişkinizin bulunduğu ve Halil Aslan'ın da bu ilişkinin taraflarından olduğu iddiaları doğru mu? Doğruysa bu yakın ilişkiler ağının içindeyken nasıl AKP'ye karşı gerçek bir muhalefet yapılabilir?

5) Sincan İçe Teşkilatı'nın son 3 yönetim kurulu toplantısına katılanların sayısı kaçtır?

6) Yaklaşık 600 bin nüfuslu Sincan ilçesinde toplam kaç üyemiz vardır?

7) 4 Şubat 2022 tarihli eleştiri metnimizde size bağlılığını beyan eden ancak DEVA'ya oy vermeyeceğini söyleyen Genel Merkez yöneticilerimize ve Sayın Ali Babacan'a yönelik üslupsuz tweetler atan @asumanozer06 kullanıcı adlı kişiyi tanıyor musunuz? Tanıyorsanız bu üslupsuz tweet dizileri hakkında düşünceleriniz nelerdir?

8) Sincan İlçe Başkanı Halil Aslan'ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden 3 kişi yerine karar defterine imza attığı ve bu 3 kişi yerine yedeklerden atama yapmadığı doğru mu?7

Biz yukarıdaki soruların tamamının cevabını biliyoruz... Ancak siyasi şeffaflık ve demokratik ilkeler gereği bu soruları cevaplamak ilgilisine düşmektedir. Kendisinden; canını, malını, geleceğini kaybetmeyi göze alarak DEVA Partisi'ne gönül vermiş gençler olarak doğru cevap bekliyoruz."

deva partisi akp din soslu müteahhit transferi