AKP'den Erken Seçim Açıklaması: İstiyoruz ki Bu İş Haziran'a Kalmasın

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "İstiyoruz ki bu iş hazirana kalmasın. Hazirandan önce, bayram sonrası seçime gidelim, sandık milletimizin önüne gelsin, milletimizin iradesi tecelli etsin." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken AKP istbidadı seçimi erken bir tarihe alabilmenin yollarını arıyor. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, yandaş A Haber'de seçimin ne zaman yapılacağına ilişkin soruya, seçimlerin tarihinin belli olduğunu ancak birkaç gerekçeyle güncellemenin gerekli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Seçimi tarihi erkene almakla ilgili seçime katılımın yüksek olması gerektiği bahanesini ileri süren Kandemir, yaz aylarında okulların kapandığını, insanların Anadolu'ya gittiğini, tatile çıktığını söyledi.

Seçim tarihini, Haziran ayına kalmadan güncellemenin makul olduğuna inandıklarını ileri süren Kandemir, bu konuda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisi olduğuna, isterse bunu kullanabileceğine işaret etti.

Muhalefet partilerinin 6 Nisan'dan sonraki seçim tarihlerini kabul etmediğini hatırlatan Kandemir, "Millet sandığa gitsin, hangi partiye, adaya oy verecekse gönül rahatlığıyla versin" isteğinde olduklarını ileri sürerek, "Biz, seçime katılımıyla övünen bir ülkeyiz. Avrupa'da seçime katılımın en yüksek olduğu ülkelerden bir tanesiyiz. Dolayısıyla bunu muhafaza edelim istiyoruz." dedi.

Kandemir, şunları kaydetti:

"Burada konuşulan tarihler var. Bu tarihlerden bir tanesi Cumhurbaşkanı'mız karar aldıktan 60 gün sonra seçime gidilecek şekilde değerlendirilebilir. Yani bu tarihlerin hepsi hem parti içerisinde konuşuluyor hem Cumhur İttifakı olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Karşılıklı heyetler değerlendirmelerini yaptıktan sonra, bu değerlendirmeler genel başkanlara iletilecek. Ama istiyoruz ki bu iş hazirana kalmasın, hazirandan önce, bayram sonrası inşallah seçime gidelim, sandık milletimizin önüne gelsin, milletimizin iradesi tecelli etsin."

akp erken seçim seçim tarihi erkan kandemir erdoğan