AKP'den Esad'la Görüşme Sinyali: Hayati Yazıcı'dan Dikkat Çekici Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Hayati Yazıcı, Suriye diktatörü Beşar Esad'la Erdoğan'ın görüşmesi ihtimaline ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Suriye'nin iç işlerine karışarak Türkiye'yi 4 milyona yakın sığınmacı yükünün altına ve yıllarca süren bir terör belasının içine sokan AKP, aradan geçen 11 yılın ardından Suriye diktatörü Beşar Esad'la görüşme sinyalleri veriyor.

Kısa süre önce AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye diktatörü Beşar Esad'la telefonda görüşeceği iddiası öne sürülmüştü.

Suriye'den 'Erdoğan'la Esad Telefonda Görüşecek' İddiasına İlişkin Açıklama


AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus diktatörü Putin'in kendilerini Esad'la görüştürmeyi teklif ettiğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu: Putin, Sizi Esad Rejimi İle Görüştürelim Dedi


Son olarak yandaş gazete Türkiye gazetesi, diplomatik görüşmelerin ardından Suriyelilerin ilk olarak Şam, Humus ve Halep'e gönderileceğini yazdı.

Yandaş Gazeteden Suriyeli Haberi: Dönüşler Şam, Humus ve Halep'le Başlayacak

AKP'li Hayati Yazıcı'dan Dikkat Çekici Açıklama 

Haber Global'in haberine göre AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Doğru, bunu zaten Dışişleri Bakanımız da belli ölçekte ifade etti, Sayın Bahçeli de buna destek vermiş, teşekkür ediyoruz. Sorunları çözmenin birden çok faktörü olabilir. Ama uluslararası ilişkilerde sorun çözücü en önemli faktör, diyalog kanalıdır. Doğrudan ya da endirekt. Bugüne kadar çok sınırlı ölçüde, endirekt yürütülüyordu. Bugün biraz daha seviyenin yükselmesi, inşallah ileride o trendin daha da yükselmesi süreciyle oluşacak ortamın 11 yıldır yaşadığımız Suriye'deki bataklığın kurutulmasına vesile olur inşallah" dedi.

Yazıcı, "Liderler arasında bir görüşme olabilir mi?" sorusuna "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim yani. Bir yerden başlar. Bunun düzeyi yükselebilir" yanıtını verdi.
 

akp akpden esad görüşme sinyali hayati yazıcı dikkat çekici açıklama genel başkan yardımcısı suriye erdoğan telefonda